PUUR! IS 5 JAAR

Puur.nl Puur.nl Puur.nl
BLOG BERICHTEN
Recent Posts
Archives
Mijn Prijs Aanvraag

You have no items in your quote.

Een badkamer met schuin plafond efficiënt indelen, hoe doe je dat?

Afdrukken
Door PUUR! 12 juli 2016 Laat een reactie achter Ga naar berichten

In Nederlandse huizen komen schuine plafonds regelmatig voor. Een schuin plafond heeft veel charme en zorgt voor een knusse sfeer in de badkamer. Het vergt echter enig uitzoekwerk om de indeling en het design van de badkamer zo op elkaar af te stemmen dat je de ruimte optimaal benut. Een schuin plafond beperkt de bewegingsvrijheid en de indeling komt heel precies. Maar hoe kun je dan je badkamer zo efficiënt mogelijk indelen? We laten je handige oplossingen zien, lees snel verder!

Ontdek de mogelijkheden van een schuin plafond
Bekijk als eerste welke hellingsgraad het plafond heeft en hoe groot de gehele ruimte is. Wat wil je precies allemaal kwijt in je badkamer? Spendeer je graag urenlang in bad of wil je liever alleen douchen? Dit is bepalend voor de indeling van je ruimte, want je wilt vast niet je hoofd stoten bij het tanden poetsen. Heeft het plafond een lichte helling, dan past een toilet of wastafel daar prima onder. Houd een hoogte aan van tenminste twee meter om comfortabel te kunnen bewegen. 

3d ontwerp badkamer schuin plafond

Heeft je plafond een forse helling, zoals in bovenstaande 3D schets, dan is het plaatsen van een bad een betere keuze. Ook kun je deze ruimte geberuiken om je handdoeken op te bergen. Als je een douche onder je schuine plafond wilt plaatsen dan zijn er zeker mogelijkheden om comfortabel te douchen, zolang de hellingsgraad dit toelaat. Wat dacht je van een op maat gemaakte schuine douchecabine? Laat je inspireren door onze badkamerspecialisten in de showroom, het zal je verbazen welke mogelijkheden er zijn!

Creëer direct meer ruimte met een dakkapel
Toch is een schuin lopend plafond niet geschikt bij elke inrichting. In dit voorbeeld was het de wens van de klant om de ruimte groter te maken en te zorgen voor meer lichtinval. Het vereist enig puzzelwerk om de juiste indeling te bepalen die compleet aansluit bij de wensen van de klant, want het oog wil natuurlijk ook wat. Het plaatsen van een dakkapel is een goede en betaalbare manier om meer hoogte te creëren. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap, er ontstaat meer bewegingsruimte én lichtinval. Er zijn meerdere mogelijkheden om dakkapellen te plaatsen en je kunt kiezen uit verschillende materialen. Wij plaatsen zelf niet de dakkapellen, maar we kunnen hierin voor je bemiddelen. Je merkt het: wij draaien nergens onze hand voor om!

Badkamer met dakkapel

Badkamer dakkapel toilet

Het resultaat mag er zeker zijn! De nieuwe badkamer is licht, sfeervol en heeft veel bewegingsruimte. 

Wil je meer weten over het indelen van badkamers? Kom langs in de showroom en wie weet geniet jij binnenkort van je droombadkamer, mét of zonder schuin plafond!  

 

Posted in: Nieuws van PUUR!
Delen