PUUR! IS 5 JAAR

Puur.nl Puur.nl Puur.nl
BLOG BERICHTEN
Recent Posts
Archives
Mijn Prijs Aanvraag

You have no items in your quote.

Een klein toilet? 7 inspiratietips om je toilet groter te doen lijken

Afdrukken
Door PUUR! 10 juni 2016 Laat een reactie achter Ga naar berichten

Is je toilet toe aan vernieuwing? Kleine ruimtes zijn vaak een uitdaging om praktisch en smaakvol in te richten. Het toilet hoeft ook zeker niet meer te bestaan uit alledaagse witte tegels aan de wand. Vaak wordt er als laatste aandacht besteed aan het toilet, terwijl je er toch gemiddeld 43 uur per jaar doorbrengt. Dan wil je toch liever in een sfeervolle ruimte zitten? Lees onze tips om je toilet optisch groter te doen lijken!

De mogelijkheden voor een mooi en persoonlijk design zijn bijna eindeloos en het hoeft zeker niet veel te kosten. Kies je voor een strakke en moderne uitstraling of wil je een landelijk karakter aan de ruimte meegeven? De keuze van de juiste toilet tegels, kleuren en het sanitair zijn hierbij heel bepalend voor het eindresultaat.

1. Speel met het design
Als je de badkamer en het toilet in dezelfde stijl wilt brengen dan kan dat een eenheid vormen, maar je hoeft je hier zeker niet aan vast te houden. Je kunt namelijk ook de vloertegels vanuit de hal of woonkamer laten doorlopen naar het toilet om een bepaalde eenheid te creëren. Daarnaast kun je ook een variatie aanbrengen in het design van de tegels. Speel bijvoorbeeld met matte en glanzende tegels voor een spannend geheel!     

2. Kleurgebruik
Lichte kleuren geven een ruimtelijk gevoel aan je toilet. Sommige mensen vinden het ook een ‘fris’ gevoel geven als de badkamer een lichte kleur heeft.

3. Matte of glanzende tegels?
Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar door de weerspiegeling van glanzende tegels lijkt de ruimte veel groter. Dit is echter alleen het geval als er geen onrustig patroon in de tegels zit verwerkt, dan bereik je het tegenovergestelde effect.  

Toilet inspiratie

4. De grootte van de tegels

Er zijn vele manieren om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken. De kleur en de grootte van de tegels spelen hierin een belangrijke rol. Door grote tegels lijkt het toilet ruimtelijker. Een slimme truc is om tegels liggende te plaatsen voor een breder effect en langwerpige tegels om hoogte te creëren. Ga je voor een maximaal ruimtelijk effect dan kun je vloertegels in de wand laten doorlopen. Bij een heel smal toilet kun je dit ook toepassen met strooktegels in dezelfde tegelsoort.

5. Sierranden wel of niet gebruiken?
Ook al ben je een grote fan van sierranden met diverse patroontjes, als je de toiletruimte groter wilt laten lijken dan kun je deze beter achterwege laten. De sierrand onderbreekt als het ware de hoogte van de ruimte en dit geeft weer een verkleinend effect. Maakt dit je helemaal niets uit, dan moet je het natuurlijk gewoon doen.

6. Een inbouwreservoir
Een inbouw reservoir is modern en geeft een ruimtelijk gevoel aan je toilet. Het reservoir wordt weggewerkt achter de muur, waardoor alleen het wandcloset en de bedieningsplaat zichtbaar is. Een groot voordeel hiervan is dat je de tegels prachtig kunt laten doorlopen, zonder de onderbreking van het reservoir.

Tips om toilet groter te doen lijken

7. Keuze voor sanitair en accessoires
Ben je toe aan de ‘finishing touch’ van de ruimte dan kun je het beste kiezen voor een kleine, maar praktische wastafel. Een zwevend wandcloset is praktisch en stijlvol en kleine, rustig ogende accessoires maken het geheel af. Probeer de accessoires zoals een wc borstel juist op te hangen in plaats van deze op de vloer neer te zetten. 

Er zijn volop mogelijkheden om je toilet een optisch groter design te geven. Deze tips helpen je al een heel eind op weg. Heb je meer inspiratie nodig? Onze badkamer specialisten hebben nog veel meer mooie ideeën! Kom langs in de showroom en laat je informeren over jouw toiletruimte!

Posted in: Nieuws van PUUR!
Delen